Bosbaden / Shinrin-yoku

Marije Geenevasen

Dompel je onder in de magie van het bos en beleef de natuur als nooit tevoren. Hoe je dat doet, ontdek je tijdens dit bosbad. Shinrin-Yoku, wat letterlijk ‘ bosbaden’ betekent, is overgewaaid uit Japan. Je gaat niet letterlijk in bad, maar je wordt uitgenodigd de oerkracht, natuurlijke ritmes en magie van de natuur (weer) te leren ervaren.

Dit doen we voornamelijk in stilte, waardoor je de stem van je intuïtie weer beter kunt (leren) horen. Eenvoudige uitnodigingen ondersteunen je hierin. We sluiten af met bosthee en een gezonde versnapering.

bosbaden-marije-geenvasen

And in the forest I go to lose my mind and find my soul
– John Muir

Voor wie?

Ben je benieuwd naar Shinrin-Yoku of bosbaden? Verlang je ernaar het voedende en rustgevende ritme van de natuur op een dieper niveau te ervaren? Of zoek je gewoon wat ontspanning en sta je open voor meditatieve en aardende uitnodigingen in het bos? Dan is dit iets voor jou, mits je goed ter been bent.

marije-geenevasen

Door wie?

Het bosbad wordt begeleid door Marije Geenevasen, gecertificeerd Gids Shinrin-Yoku, Natuurcoach en projectleider bij IVN Natuureducatie. Zij was van kinds af aan al veel in de natuur te vinden en houdt van het bezielde bos.

Rhythms of Nature is haar Shinrin-Yoku Centrum in het Heuvelland, waar zij oa de Shinrin-Yoku Jaarcursus Rhythms of Nature geeft. Daarnaast begeleidt zij diverse bosbaden en retraites in Nederland, België en Frankrijk. Deelnemers waarderen haar veilige en liefdevolle manier van werken.

bosbaden-marije-geenvasen

Praktische gegevens​

Om in alle rust het bosbad te ervaren, wandelen we in kleine groepen van maximaal acht deelnemers. We lopen geen lange afstanden, maar gezien het soms wat ruwe terrein is het van belang dat je goed ter been bent. Aangezien de natuur altijd mooi en heilzaam is, gaat deze activiteit ook bij regen gewoon door.

Aanmelden en meer info:

Wanneer: zaterdag 29 oktober 2022
Tijd: 9.30 uur (tot ongeveer 11.30/12.00 uur)
Waar: Savelsbos, Gronsveld (precieze gegevens volgen na aanmelding)
Maximaal aantal deelnemers: 8
Meenemen: goede wandelschoenen / drinkwater / handdoek om op te zitten / regenkleding
Kosten: 25 euro pp (ipv 32,50 euro), inclusief bosthee en gezonde versnapering
Aanmelden (noodzakelijk): per mail of telefonisch 06 34 98 89 58

Beleefweekend activiteiten

Bezinnen, proeven, horen, zien, bewegen en cultuur voor iedereen van 0 tot 100.

Activiteiten aanmelden

Organiseer jij ook een activiteit tijdens het Beleefweekend? Meld deze hier gratis aan!

De Beleefwijzer

365 Dagen per jaar beleven! Ontmoet de mensen en organisaties achter de activiteiten.