Creatieve stiltedag

Centrum Mindfulness Limburg

Stilte opzoeken in jezelf op de landelijke Dag van de Stilte, zondag 30 oktober? Hoe verhoud jij je tot stil zijn? Weet je al of je dat fijn vindt? Of wil je juist eens ontdekken hoe dat voor jou is? Begint je creatieve energie dan meer te stromen?

Ochtendprogramma

De ochtend wordt meditatief begeleid en je kunt je daar in stilte aan overgeven.

De -vegetarische- lunch wordt voor je verzord.

golven

Middagprogramma

Deze middag willen we meer rust en helderheid creëren in het hoofd door niet te praten en tegelijkertijd je geest te concentreren op wat er in het moment in je aandacht komt. Het voelen van je voeten op de ondergrond, aandacht voor de uitzichten, geluiden, geuren om je heen, aandacht voor mooie en aangename dingen die zich in en om je heen afspelen.

Mandala's

Merken dat je af en toe afdwaalt en je aandacht terugbrengen naar wat er nu is. Intussen verzamel je tijdens de -kortere- wandeling materiaal voor het maken van een natuurmandala buiten.

Creatieve-stiltedag-Centrum-Mindfulness-sfeer2

Mandala’s worden al sinds mensenheugenis gemaakt. In verschillende culturen en religies, met elk materiaal dat voorhanden was. Als teken op grotwanden, in zand, en in steen, zoals bijvoorbeeld in Stonehenge in Engeland en in Carnac in Frankrijk. Een mandala is een symbolisch plaatje of patroon dat bij het mediteren wordt gebruikt. De diverse motieven, de kleuren en de geometrie zijn speciaal ontworpen om innerlijke concentratie en rust te brengen.

Oneindig en perfect

Mandala’s hebben meestal de vorm van een cirkel, die staat voor het zelf, de aarde, de zon, de kosmos en de staat van compleetheid die we met (mandala) meditatie nastreven. De cirkel van de mandala is oneindig en perfect. De cirkel is één van de natuursymbolen voor de harmonie van de kosmos.

Creatieve-stiltedag-Centrum-Mindfulness-sfeer3

Evenwicht en levenslust

Mandala’s helpen spanning te verminderen, bij het vinden van evenwicht en levenslust, omdat ze contact maakt met innerlijke bronnen. Ze kunnen bovendien de geest aanzetten om het immuunsysteem krachtiger te laten werken.

Start en finish

Start en finish is vanaf de locatie Schweiberg. Het terrein is heuvelachtig en bij nat of slecht weer kan het modderig zijn, dus zorg voor goed schoeisel en gemakkelijke wandelkleding.

Bij heel slecht weer vervalt het maken van de mandala en wordt het een langere wandeling van zo’n 7,5-8 km.

Aanmelden en meer info:

Locatie start en finish:
Schweibergerweg 27, Mechelen
Datum: zondag 30 oktober
Start: 10 uur
Inloop vanaf 9.30 uur
Einde: rond 16.30 uur
Kosten:  € 50 p.p.
Aanmelden: per mail 

Beleefweekend activiteiten

Bezinnen, proeven, horen, zien, bewegen en cultuur voor iedereen van 0 tot 100.

Activiteiten aanmelden

Organiseer jij ook een activiteit tijdens het Beleefweekend? Meld deze hier gratis aan!

De Beleefwijzer

365 Dagen per jaar beleven! Ontmoet de mensen en organisaties achter de activiteiten.