Welkom bij het Beleefweekend 2017

Lifeschool VERHALEN-dag voor kinderen tussen 6 en 12 jaarLifeschool Verhalen-dag op HX Hoogcruts
Op deze dag Lifeschool VERHALEN-dag leest kinderboekenschrijver en illustrator Mark Janssen, winnaar van de Purple Island Award Nami Concours 2021, de Premio Andersen Award en Vlag en Wimpel, voor uit zijn prentenboek Dromer. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen aan Mark en zal hij iets vertellen over zijn bijzondere beroep als schrijver en illustrator. Hier blijft het echter niet bij…..Want wat voor droombeelden heb jij zelf eigenlijk? Hoe ziet jou gekste fantasiewezen eruit? Of weet jij nu misschien al wat je later wilt worden? Mark en Marianne gaan je helpen om je dromen vast te leggen op canvas en te vangen in een zelfgemaakte dromenvanger!

Het programma:
09:30u aankomst Klooster HX
10:00uur start workshop 1
12:30uur gezamenlijke lunch
13:00uur start workshop 2
15:00uur einde dag

Waar: Hoogcruts 9, 6255 NS Noorbeek
Voor wie: kinderen tussen 6 en 12 jaar
Wanneer: donderdag 28 oktober
Kosten: €45 per kind per dag, lunch is hierbij inbegrepen!
Aanmelden: door het sturen van een mailtje naar info@praktijkbodhi.nl  

Tijdens het Beleefweekend organiseert Marianne twee Lifeschool dagen. Donderdag 28 oktober de VERHALEN-dag en zondag 31 oktober de VOEDINGS-dag

De visie achter de Lifeschool:
Doel:
• het samenbrengen van kinderen in de leeftijdsgroep 6 tot en met 12jaar
• educatie doormiddel van zintuigelijke activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van het kind.
• kinderen laten ervaren dat leren ook spelen, ontdekken, onderzoeken, creatief, fantasievol, spannend en heel zintuigelijk kan zijn.
• de kinderen een gevoel- en- leer ervaring meegeven die ze niet snel zullen vergeten.
• samen plezier hebben!

Missie:
Als docente en coach zie ik de laatste jaren bij kinderen een toenemende mate van innerlijke leegte ontstaan. Deze leegte wil zich soms uiten in een moe, zwaar, futloos, passief en een inspiratieloos gevoel. Het is voor de hand liggend om vanuit dit gevoel te grijpen naar een iPad, Netflix of je zetel.
Persoonlijk word ik altijd blij bij het zien van een sprankel, verwondering en levensvreugde in de ogen van een kind, het brengt mij bij mijn eigen innerlijke kind. Het voelt voor mij als een missie om kinderen handvatten te bieden waarmee ze hun eigen licht kunnen aanzetten.

Educatie:
Vanuit het besef dat wij als mens een ziel in een fysiek jasje zijn, ben ik van mening dat educatie van het verstand zonder educatie van het hart nooit een vorm van educatie in balans kan zijn.
Hoe kunnen we verwachten kinderen te begeleiden naar jong volwassenen, die stevig en gelukkig op eigen benen staan, als we ze geen begrip van ons volledige ‘zijn’ meegeven?
Ieder kind heeft zijn eigen kwaliteiten en talenten die ontdekt willen worden. Er zijn genoeg kinderen die willen leren door te bewegen, te ervaren, te creëren, te doen, zelf de realiteit te onderzoeken.
Vanuit het mooie Klooster HX tracht ik d.m.v. de Lifeschool een stap te zetten met het jonge kind in de richting van de nieuwe tijd. De weg naar de nieuwe tijd ervaar ik als een transitie fase waarin we als pioniers gaan ontdekken hoe het anders kan en mag. Een weg naar bewustwording. Zoekende naar wat werkelijk voedend voor ons is, naar wie we zijn en hoe we willen en kunnen leven.

Via de Lifeschool wil ik het kind laten ervaren hoe het voelt om zintuigelijk actief te zijn. Door de natuur in te gaan, te ruiken, proeven, voelen en luisteren.
Zintuigelijk waarnemen zorgt voor een versterking van ons lichaamsbewustzijn. Het voelen en ruiken aan bloemen, planten, kruiden en dieren werkt voor kinderen aardend, ontladend en ontspannend. Het werken vanuit fantasie, verbeelding en creativiteit legt een verbinding met de binnenwereld van het kind.

Iedere Lifeschooldag heeft zijn eigen Thema. Binnen dit thema bieden wij 2 workshops van ieder 2 uur en een lunch aan. Didactisch zijn de workshops zo opgebouwd dat er steeds sprake is van wisselende didactische werkvormen. Zo gaan we voor bijna iedere workshop fysiek onderzoekend de natuur in, verzamelen we spullen, luisteren en kijken naar het voorbeeld van interactieve gastdocenten en gaan vervolgens vanuit de eigen belevingswereld aan de hand van fantasie, ambacht en creativiteit de verwerking in waarbij er toegewerkt wordt naar een prachtig tastbaar eindresultaat.

Lifeschool VOEDINGS-dag voor kinderen tussen 6 en 12 jaar

Lifeschool VERHALEN-dag voor kinderen tussen 6 en 12 jaar

Over Marianne en haar bedrijf Bodhi:Marianne Grooten van Praktijk Bodhi
In 2010 opende Marianne haar eigen praktijk genaamd Bodhi. Na een heftige burn-out besloot ze nog maar gedeeltelijk terug te keren in het voortgezet onderwijs waar ze tot op heden nog steeds werkzaam is als coördinator en docente binnen de sector kunst & cultuur.

Ze volgde na de kunstacademie diverse opleidingen zoals die van docent psychologie/pedagogiek en de opleiding tot coach en lichaamsgericht therapeut. Ook ontwikkelde zij zich in het werken met energie en nieuwetijdse kinderen.

Naast de treatments; massage, coaching en lichaamsgerichte therapie binnen haar praktijk Bodhi, organiseert Marianne maandelijks een retraite dag in het Klooster Hoogcruts, waarvan het programma iedere maand weer anders van opzet en inhoud is.

In de nabije toekomst zal er ook een start gemaakt worden met de zogeheten trainings; meerdaagse programma's waarbij er dieper op één of meerdere specifieke thema's ingegaan wordt in een kleine groep.

Vanuit haar affiniteit met het nieuwetijdse kind organiseert ze in de schoolvakanties Lifeschool-dagen voor kinderen tussen de 6 en 12jaar, waarin ze de kinderen meeneemt op verkenning en verdieping binnen hun eigen belevingswereld.

Marianne vind haar drive in het combineren van haar behoefte aan dienstbaarheid met een stukje pionier/ondernemerschap. ''Er is niks zo mooi en dankbaar als het mogen bijdragen aan de ander in diens kracht en licht te laten staan en stralen'' aldus Marianne.

praktijkbodhi.nl

Terug naar activiteiten overzicht↑

Volg het Beleefweekend
Mis niets en volg ons ook op Facebook