Welkom bij het Beleefweekend 2017

Meditatieve stiltewandeling in en rondom SchweibergBehoefte om in een wandeling de rust in jezelf op te zoeken? Hoe toepasselijk op de Dag van de Stilte.
Hoe verhoud jij je tot stil zijn? Weet je al of je dat fijn vindt? Of wil je juist eens ontdekken hoe dat voor jou is?

Een stiltewandeling is wat anders dan zwijgend lopen. Dat doe je misschien in je eentje ook wel. Maar meestal ben je dan in gedachten verzonken. Je hoofd is dus ergens anders.
Tijdens een meditatieve stiltewandeling gaan we helderheid creëren in het hoofd door niet te praten en tegelijkertijd je geest te concentreren op wat er in het moment in je aandacht komt. Het voelen van je voeten op de ondergrond, aandacht voor de uitzichten, geluiden, geuren om je heen, aandacht voor mooie en aangename dingen die zich in en om je heen afspelen. Merken dat je af en toe afdwaalt en je aandacht terugbrengen naar wat er nu is.
Dit meditatieve wandelen in de natuur wordt in Japan shinrin-yoku, ofwel 'bosbaden' genoemd. Het zoeken van ontspanning door je onder te dompelen in bos en natuur. Het verlaagt stress en verbetert de gezondheid.

We maken een wandeling van zo'n 2 uur en ongeveer 7,5 km door het 5-sterrenlandschap van het Heuvelland in en rond Schweiberg, een buurtschap van Mechelen (Gulpen-Wittem). De moeilijkheidsgraad is gemiddeld. Het terrein is heuvelachtig en bij nat of slecht weer kan het modderig zijn, dus zorg voor goed schoeisel en gemakkelijke wandelkleding.

Verzamelen/vertrekpunt: Schweibergerweg 27, Mechelen
Voor wie: voor iedereen die met bewustwording bezig is en zich door de natuur wil laten inspireren
Wanneer: zondag 27 oktober
Tijd: 10.00 uur
Kosten: € 10,- p.p.
Reserveren: bij Rianne Schoenmakers via rianne@centrummindfulnesslimburg.nl of 06-40071062
Rianne Schoenmakers
Terug naar activiteiten overzicht↑

Volg het Beleefweekend
Mis niets en volg ons ook op Facebook