Welkom bij het Beleefweekend 2017

Kennismaking Shinrin-Yoku / BosbadenKennismaking Shinrin-yoku /Bosbaden 

And in the forest I go to lose my mind and find my soul
- John Muir -

Shinrin-yoku betekent letterlijk: de kunst van het bosbaden. Deze kunst, die van origine uit Japan komt, biedt een eenvoudige ingang om je met de (helende) kracht van de natuur te verbinden.

Voor wie?
Ben je benieuwd naar Shinrin-yoku of the art of forestbathing? Verlang je ernaar het voedende en rustgevende ritme van de natuur te ervaren? Ben je op zoek naar een ingang je natuurlijke ritme (weer) te ervaren of zoek je wat ontspanning? Dan is dit iets voor jou.

Wat doen we?
Tijdens het ‘bosbad’, dat grotendeels in stilte plaatsvindt, word je uitgenodigd je wandeltempo te verlagen en je zintuigen te activeren om met de hulp van de natuur meer in het moment te komen. Eenvoudige uitnodigingen ondersteunen je om (opnieuw) kennis te laten maken met de kracht van de natuur en je eigen natuurlijke ritme. We sluiten af met thee van ingrediënten uit het bos en een gezonde snack.

Marije Geenevasen AardecirkelDoor wie?
Je gaat op pad met Marije Geenevasen, beoefenaar van Shinrin-yoku. Zij biedt mensen in diverse vormen ingangen om de helende kracht en magie van de natuur op fysiek, geestelijk en zielsniveau te leren ervaren, zodat zij op hun eigen manier en in hun eigen ritme terugkomen tot zichzelf.

Praktische gegevens
Om in alle rust het bosbad te ervaren, wandelen we in kleine groepen van maximaal zeven deelnemers. Dit Shinrin-yoku pad duurt ongeveer 1,5 - 2 uur. We wandelen geen lange afstand (2-3 kilometer), maar gezien het soms wat ruwe terrein is het van belang dat je goed ter been bent. Aangezien de natuur altijd mooi en heilzaam is, gaat het bosbad ook bij regen gewoon door.

Waar: verzamelen bij Savelsbos, Gronsveld (precieze gegevens volgen na aanmelding)
Wanneer: zaterdag 26 en zondag 27 oktober
Tijd: 9.15 uur verzamelen, 9.30 uur vertrek (tot ongeveer 11.30 uur)
Kosten: € 15,- pp (kinderen € 7,50)
Voor wie: voor iedereen die open staat voor meditatieve natuurervaringen. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom, zolang zij de stilte kunnen bewaren.
Meenemen: goede wandelschoenen /drinkwater / handdoek om op te zitten / regenkleding
Maximum aantal deelnemers: 7
Aanmelden: (noodzakelijk ivm beperkt aantal deelnemers): marijemg@hotmail.com / 06-34988958 
Terug naar activiteiten overzicht↑

Volg het Beleefweekend
Mis niets en volg ons ook op Facebook