Welkom bij het Beleefweekend 2017

Stiltedag Mindfulness Heuvelland – Wahlwiller

Stiltedag Mindfulness Heuvelland – Wahlwiller

Heb je behoefte om de rust in jezelf op te zoeken? Hoe toepasselijk op de Dag van de Stilte. Hoe verhoud jij je tot stil zijn? Weet je al of je dat fijn vindt? Of wil je juist eens ontdekken hoe dat voor jou is?

De ochtend wordt meditatief begeleid en je kunt je daar in stilte aan overgeven. Door je urenlang hieraan over te geven zal het gekakel in je hoofd langzaamaan minder worden. Het stof dwarrelt als het ware wat neer.
Dat doen we in de kapel van voormalig Arnold Janssen klooster, tegenwoordig Zorgdomein Wilderberg. De kapel is prachtig ruim en mooi ingericht door een kunstenaar. Meditatiestoeltjes, -kussens, - bankjes, matten en dekens zijn aanwezig. Er wordt voorzien in thee en water.

Een vegetarisch lunchpakket wordt voor je verzorgd. Dat gebruiken we binnen bij slecht weer, anders buiten in de grote ommuurde tuin.

In de middag maken we een wandeling in stilte. Dat is wat anders dan zwijgend lopen. Dat doe je misschien in je eentje ook wel. Maar vaak ben je dan in gedachten verzonken. Je hoofd is dus ergens anders. In een groep is dat weer anders, dan spelen vaak onbewuste sociale regels een rol. Maar die dag word je ontslagen van deze regels, en is enkel voor jezelf. Helderheid creëren in het hoofd door niet te praten en tegelijkertijd je geest te concentreren op wat er in het moment in je aandacht komt. Het voelen van je voeten op de ondergrond, aandacht voor de uitzichten, geluiden, geuren om je heen, voor mooie,  aangename dingen die zich in en om je heen afspelen. Merken dat je af en toe afdwaalt en je aandacht terugbrengen naar wat er nu is.
Dit meditatieve wandelen in de natuur wordt in Japan shinrin-yoku, ofwel ‘bosbaden’ genoemd. Het zoeken van ontspanning door je onder te dompelen in bos en natuur. Het verlaagt stress en verbetert de gezondheid.

We maken een wandeling van zo’n 2 uur en ongeveer 7,5 km door het 5-sterrenlandschap van het Heuvelland. De moeilijkheidsgraad is gemiddeld. Het terrein is heuvelachtig en bij nat of slecht weer kan het modderig zijn, dus zorg voor goed schoeisel en gemakkelijke wandelkleding en een flesje water.

Locatie in de ochtend:  Zorgdomein Wilderberg, Capucijnenweg 9, Wahlwiller. De wandeling in de middag start van hieruit en we komen hier ook terug. De auto kan op het parkeerterrein voor het gebouw staan.
Wanneer: zaterdag 30 oktober
Tijd: 10.00-16.00u. Inloop vanaf 09.30u
Investering: € 60 inclusief lunch en nog wat te drinken na afloop.
Aanmelden: s verplicht. Dit kan via rianne@centrummindfulnesslimburg.nl
Meer info: 
Deze dag kan nog uitgebreid worden met de stiltewandeling op zondagochtend 31-10. Als je de wandeling rustig afsluit, en de zaterdagavond in relatieve rust en stilte doorbrengt, kan een extra dagdeel meer verdieping geven in de blik naar binnen. 
Begeleiding door Rianne Schoenmakers van Centrum Mindfulness Limburg. Meer informatie over deze dag lees je hier.

OVER DE TRAINER
Rianne is categorie 1 gecertificeerd mindfulness trainer en gekwalificeerd Mindful Self-Compassion trainer voor volwassenen (MSC-training van Kristin Neff en Christopher Germer) en jongeren (MFY-training, afgeleide van de MSC, specifiek voor de jongere doelgroep), en Mindful coach. In 2019 heeft Rianne aanvullend een cursus Trauma-Sensitive Mindfulness afgerond bij David Treleaven. Sinds voorjaar 2021 is Rianne ook ACT-coach. 
Voorheen heeft Rianne onder meer een aantal jaren vertaalkunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, en vertaalt trainershandleidingen. Daardoor ze de afgelopen jaren door de uitgeverij gevraagd om mee te werken aan de vertaling van de boeken van Neff & Germer.
Rianne heeft het Centrum Mindfulness Limburg opgericht. Hierin zit een divers aanbod met als rode draad het aanreiken van handvatten voor wie graag meer uit zijn/haar leven wil halen. Doelgroep zijn mensen die -dreigen- vast (te) lopen, zorgprofessionals en hulpverleners.  Meer info op centrummindfulnesslimburg.nl

Workshop 'Introductie in de Kracht van Zelfcompassie' door Rianne Schoenmakers, mindfulness en zelfcompassie trainer/coach.


Terug naar activiteiten overzicht↑

Volg het Beleefweekend
Mis niets en volg ons ook op Facebook