Welkom bij het Beleefweekend 2017

Workshop nachtfotografie Maurice Hertog FotografieElk jaar wordt rond eind oktober landelijk de Nacht van de Nacht gevierd. Zo wordt er aandacht gevraagd voor het steeds minder zichtbare nachtbeeld van onze natuur, verpest door stadsverlichting, verlichte reclameborden enzovoorts. Vorig jaar nog publiceerde de VN een rapport waarin gesteld werd dat 70% van de Europese bevolking ‘s nachts geen sterren kan zien door de lichtvervuiling!

Tijdens de Nacht van de Nacht organiseer ik traditioneel een fotografische workshop rondom het thema Nacht. De workshop focust op het vastleggen van de nachtelijke hemel en haar hemellichamen. In het geval van bewolking is er een alternatief programma op de locatie. De workshop zal plaatsvinden op de Eyser Plantage dat uitkijkt over Gulpen en Wittem.

Ook dit jaar ontdekken we in een bijzondere workshop de prachtige kleuren en fotografische momenten tijdens de donkere nacht. We beginnen de workshop onder genot van meegebrachte koffie aan een inleiding in Nachtfotografie. Daarna gaan we de nachtelijke hemel te fotograferen. Hopelijk is het helder genoeg voor sterren! Zo niet, dan focussen we onze lenzen op de verlichte vallei. We eindigen rond half elf met een evaluatie.

Onderwerpen die tijdens deze workshop ter sprake komen, zijn onder andere:
• Belichting en compositie in de nacht
• Gebruik van lange sluitertijden tijdens nachtfotografie
• Gebruik van hoge ISO waardes tijdens nachtfotografie

Deze workshop staat in het teken van persoonlijk contact en heeft ook een uitgebreide nabespreking op het programma. De deelnemers worden uitgedaagd hun beste foto op te sturen voor positieve feedback.

Waar: Eyser Plantage, trefpunt Parkeerplaats Van Plettenbergweg, Wittem
Wanneer: zaterdag 30 oktober 
Tijdstip: 19.00 uur, duur 4 uur
Kosten: € 25 p.p.
Aanmelden: klik hier om u op te geven, maximaal aantal deelnemers voor de workshop zijn 12.
Benodigdheden: Digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera, statief. Draadontspanner en filters zijn handig, maar niet noodzakelijk
Meer info: mauricehertog.nl


Workshop nachtfotografie Maurice Hertog Fotografie

Terug naar activiteiten overzicht↑

Volg het Beleefweekend
Mis niets en volg ons ook op Facebook