Welkom bij het Beleefweekend 2017

Cittaslow Eijsden-Margraten:

Gemeente Eijsden-Margraten CittaslowDe gemeente Eijsden-Margraten is op 25 juni 2016 uitgeroepen tot Cittaslow van Nederland. Kiezen voor Cittaslow is een keuze vanuit het hart en vanuit ons DNA als prachtige gemeenschap in het Heuvelland van Zuid-Limburg, gelegen binnen de Euregio. Cittaslow staat voor de authenticiteit van onze vijftien kernen, dertien buurtschappen en dertien gehuchten en driehonderdenvijfennegentig Rijksmonumenten.
Cittaslow staat daarenboven voor de ambachtelijkheid en variëteit van onze heerlijke streekproducten in de ‘Bloesem van het Zuiden’. Door genot als uitgangspunt te nemen geven wij producenten en consumenten hun trots weer terug.

Dichtbij het leven
Door middel van een rijk gevulde evenementenkalender met een imposante reeks aan community-initiatieven kiezen wij bewust voor ons immaterieel erfgoed en doen wij ons best om tradities te koesteren, de kwaliteitsproductie te stimuleren en de kennis van onze materiële cultuur te verspreiden.
Bij de zoektocht naar de bewijslast voor Cittaslow staan de termen genieten, dichtbij het leven, in harmonie met elkaar centraal. Het is juist daarom dat wij bewust kiezen voor Cittaslow als beweging om onze genen bewust te doorleven in een vertraagde tijd gezamenlijk met inwoners, ondernemers en consumenten. De komende maanden gaan de gemeenschap en gemeente middels een oriëntatietocht op zoek naar de wijze waarop ze het keurmerk meer inhoud kunnen geven.

Lees meer over Eijsden-Margraten als Cittaslow gemeente op de website van Citta Slow Nederland 

Volg het Beleefweekend
Mis niets en volg ons ook op Facebook