Kennismaking cupping, JoQi

Antigriepine behandeling-je weerstand verhogen

Cuppen of cupping is een belangrijk onderdeel van de traditionele Chinese acupunctuur. Het wordt onder andere gebruikt om het lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen. Zo wordt het door topatleten gebruikt om sneller te herstellen na grote inspanningen of bij het herstellen van een blessures.

Via cuppingtherapie stimuleer je zowel het lymfessysteem als de doorbloeding en worden afvalstoffen afgevoerd. De cups kunnen alleen gezet worden, maar je kan er ook mee masseren. Er wordt nieuw lymfevocht in omloop gebracht, waardoor de weefsels beter gevoed worden en het imuunsysteem wordt versterkt. Het bloed wordt ook gezuiverd: doordat het vacuüm een soort bloeduitstorting creëert en de verstopping naar boven trekt worden er rode en witte bloedcellen aangemaakt en verwijdert het de verzuring.

JoQi-Joselle-Pieters

Cupping stimuleert ook het zenuwstelsel, vooral op de rug. Het zenuwstelsel wordt geprikkeld en daardoor worden de veschillende organen aangestuurd. Op lange termijn verbetert het de weerstand. Zowel bij cupping als bij Tuina en acupunctuurbehandelingen wordt uitgegaan van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Waar: JoQi, Maastrichterlaan 191, Vaals
Wanneer: vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 oktober
Tijd: op afspraak tussen 11.00-17.00 uur
Beleefweekend tarief: € 32 per behandeling van 40 minuten.
Uitsluitend op afspraak! Aanmelden: per mail of telefonisch 06 81 51 35 20

Beleefweekend activiteiten

Bezinnen, proeven, horen, zien, bewegen en cultuur voor iedereen van 0 tot 100.

Activiteiten aanmelden

Organiseer jij ook een activiteit tijdens het Beleefweekend? Meld deze hier gratis aan!

De Beleefwijzer

365 Dagen per jaar beleven! Ontmoet de mensen en organisaties achter de activiteiten.