Mindful Walk in het Noordal

Mind-In-Motion | Myriam Demas

Mindful Walk is meer dan een rondje wandelen. Mindful Walk betekent bewust wandelen.
Hoe kun je bewust(er) wandelen? Door dit te combineren met ademhalingstechnieken en mindfulness. Tijdens deze Mindful Walk is er aandacht voor jou, je ademhaling en je lijf. Je zult ervaren dat Mindful Walk effectief is om je aandacht weg te halen bij stress en zorgen.

Voor wie?

Mindful Walk is geschikt voor beginnende en gevorderde wandelaars. Snelheid of afstand is helemaal niet belangrijk. Nee, we gaan genieten van de natuur en vooral lekker relaxed wandelen. Af en toe stoppen we voor uitleg of een oefening.

094EEA99-BE71-47C9-9B09-FB1F6D4BD528

Je leert hoe je bewust(er) kunt wandelen met aandacht voor je lijf en je gevoel. De ademhalings- en mindfulnesstechnieken kun je verder ook toepassen in je dagelijkse leven, zélfs als je te druk bent. Bijvoorbeeld tijdens je werk. Waardoor je minder stress ervaart en je beter kunt focussen.

Resultaat minder stress

Door het toepassen mindfulness en ademhalingstechnieken verleg je je focus van je hoofd naar je lichaam. Als gedachtes je bezig houden, leer je om die nu los te laten. En ervaar je minder stress.

Mindful-Walk-in-het-Noordal-mind-in-motion---natuur

Resultaat meer energie

Door de focus te leggen op de ademhaling, niet alleen tijdens het wandelen, maar ook op de momenten daarbuiten, voel je je over het geheel genomen veel energieker.

Resultaat een gezondere ademhaling

Je ademt 23.000 keer per dag. Veel mensen ademen door de mond. Door te focussen op een gezonde neusademhaling, verlaag je je ademhalingsfrequentie en daarmee ook je hartslag. Waardoor je meer energie overhoudt.

Mindful-Walk-in-het-Noordal-mind-in-motion---myriam

Door wie?

Myriam Demas is je gids tijdens deze Mindful Walk. Zij is gecertificeerd Mindful Walk instructeur, Mindfulness trainer en Wandelcoach. Haar passie is om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te zetten. Zodat zij hun mooiste leven leven.

In het prachtige Limburgse Heuvelland voelt zij zich thuis. Hier geeft ze 5-weekse Mindful Walk groepscursussen en individuele wandelcoaching. Daarnaast geeft ze 8-weekse Mindfulness trainingen en leidt ze Mindful Run instructeurs en Wandelcoaches op in Nederland en België.

mind-in-motion-sfeer

Wat anderen zeggen

  • Wandelen is eigenlijk bijzaak.
  • Hier heb ik veel meer aan dan aan al die therapie die ik al gehad heb.
  • De omgeving bij Noorbeek is altijd al mooi om te wandelen. Maar door de verschillende oefeningen word je je nog bewuster van al het moois en van je eigen lijf. Heerlijke manier om actief te ontspannen.

Praktische gegevens

We wandelen in een groep van maximaal 15 deelnemers. We lopen ongeveer 4-4,5 kilometer. Deze activiteit gaat in principe altijd door, ook bij regen. Goede wandelschoenen worden aanbevolen.

Aanmelden en meer info:

Wanneer: zondag 30 oktober 2022
Tijd: 10:00 uur (tot ongeveer 11.30/12.00 uur)
Waar: Noordal, Noorbeek (Parkeerplaats Sint Maartensweg)
Maximaal aantal deelnemers: 15
Meenemen: goede wandelschoenen / indien nodig regenkleding
Kosten: 15 euro pp, incl. thee en versnapering
Aanmelden (noodzakelijk): via aanmeldformulier

Beleefweekend activiteiten

Bezinnen, proeven, horen, zien, bewegen en cultuur voor iedereen van 0 tot 100.

Activiteiten aanmelden

Organiseer jij ook een activiteit tijdens het Beleefweekend? Meld deze hier gratis aan!

De Beleefwijzer

365 Dagen per jaar beleven! Ontmoet de mensen en organisaties achter de activiteiten.