1 op 1 coaching m.b.v paarden

You're You - Yvette van Melsen

Ervaren in plaats van blijven ‘praten over’
Geen woorden maar paarden

Paardencoaching is coaching voor mensen met een mentale (zorg)vraag waarbij het paard wordt ingezet als ‘spiegel’. Het is een ervarings -en oplossingsgerichte methode om jou te laten ervaren en te profiteren van de feedback die het paard geeft.

Paarden zijn gevoels- en kuddedieren. Ze leven in het moment en denken niet aan gisteren en niet aan morgen. In het ‘hier en nu’ reageren ze op elkaar en hun omgeving. Zo doen zij dit in een sessie ook bij jouw omdat je een onderdeel wordt van hun kudde. Paarden zijn uiterst gevoelig voor het gedrag van ‘de ander’ en reageren hierop.

1op1-coaching-mbv-paarden-yourreyou4

 Ze zijn experts in het lezen van lichaamstaal en reageren op jou gedrag, emoties en gevoelens. Een paard reageert altijd en direct op wat in een sessie met jou gebeurt. Dit maakt hen zo geschikt om jou inzicht te geven waar het blokkeert en of de belemmering zit/aanwezig is.

De aanwezigheid van het paard biedt jouw emotionele en fysieke veiligheid waardoor het makkelijker is om je open te stellen voor zelfonderzoek. Paarden zijn vergevingsgezind en zullen je steeds zonder oordeel tegemoet treden.
Tijdens coaching met paarden krijg je de mogelijkheid om tot de ervaring te komen welke groei, ontwikkeling en stappen je wilt maken voor jezelf!

De focus ligt in onze maatschappij vooral op ons denken (in ons hoofd), wat we voelen in ons lijf (is onbelangrijk en) wordt zelfs vergeten. We zijn gejaagd, ervaren veel stress en wanneer er ook nog vervelende gebeurtenissen plaatsvinden kan ons leven overhoop gehaald worden.

you-re-you-quote2

Dit maakt dat velen gaan ‘leven’ in hun hoofd, de rest van ons lijf besteden we geen aandacht aan. Door de disbalans tussen hoofd en lijf ontstaat er een ontregeld systeem en door deze ontregeling kunnen klachten ontstaan, zowel psychisch als lichamelijk en vaak in combinatie.
Het Autonome Zenuwstelsel is ons onbewuste zenuwstelsel dat o.a. onze ademhaling, hartslag, spijsvertering en onze spieren beïnvloed. Het reageert automatisch als een soort alarmsysteem zonder dat we hierbij nadenken en het is de hele dag op zoek naar veiligheid. 

1op1-coaching-mbv-paarden-yourreyou3

Wanneer er “gevaar” dreigt geeft het een automatische reactie en handelt door te vechten, vluchten of te bevriezen. Wanneer het “gevaar” uitblijft of is geweken keert het systeem vanzelf terug naar zijn veilige staat. Maar wat nu als je alarmsysteem van slag raakt door een vervelende gebeurtenis (overlijden, ruzie, hoge werkdruk, ongelukken, operaties, ziektes, geweld, misbruik enz.) en ondanks dat het gevaar is geweken, jij in een veilige situatie bent, maar toch bang of gespannen blijft en stress ervaart?

Door de ervaring in een coachsessie komen we vanzelf bij het voelen en kunnen we de informatie die we uit ons hoofd niet krijgen, vinden, waardoor we onszelf beter kunnen reguleren en de balans tussen hoofd en lijf kunnen herstellen. Tijdens reflectiemomenten help ik jouw om de ervaring met het paard bewust te krijgen en je “oplossing” te vinden. Hierdoor kun je tot inzichten, emoties, gevoelens en lichaamssensaties komen die eerst onbewust waren, maar noodzakelijk zijn voor je herstel.

Door de ervaring en activiteiten met paarden ontstaat er (h)erkenning. Deze (h)erkenning maakt inzichtelijk wat er tijdens een sessie gebeurt, dit vertaalt zich naar het dagelijkse leven ofwel zoals je in een sessie handelt tijdens een activiteit, zo handel je ook in je dagelijkse leven. Dit maakt dat je je bewust wordt en dat wat je geleerd hebt, kan gaan toepassen in je eigen leven.

you-are-you-quotes

Ervaring in de omgang met paarden is niet nodig. Alle activiteiten vinden naast het paard plaats.  Ik ondersteun je in jouw proces en de sessie wordt steeds opnieuw afgestemd op jouw tempo.
De oplossing zit in jou!

Wil jij samen met mij aan de slag?
Wil jij de regie over je leven terugpakken en een coachingssessie(s) / traject starten?
Heb je een andere vraag of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

ruimte, rust, bewondering

Op de locatie You’re You is er ruimte , de rust , bewondering , een wauw effect wat mensen tegemoet komt , al rijdend /wandelend naar deze bijzondere plek gelegen in het 5 sterren landschap. Dat wij als mens naast onze drukke tijdsplanning/tijdsbesteding en levens “drang”.., de tijd voor zichzelf nemen en aanvaarden dat..;

* Je ziel thuis komt * Je gedachtes weg waaien met de wind * De dieren jouw gidsen zijn * Je innerlijke kind een vreugde dansje maakt * Het contact met jezelf als vanzelf komt * Je hart giechelt van geluk * ZIJN belangrijker is dan doen * Stress verdwijnt in een zucht * Je één bent met de natuur * Het uitzicht je betovert * Ieder kind zichzelf mag zijn * Hokjes niet bestaan * De pony’s kunnen praten * Dromen nog nooit zo makkelijk was * Een rups verandert in een vlinder * Je een wei vol wonderen vindt * De natuur zijn helende werking doet * Moeten niet bestaat * Voelen belangrijker is dan denken * Je lichaam tintelt van plezier * Je hart giechelt van geluk * Je opgeladen naar huis gaat ..

You're You

Bommerigerweg 38, Mechelen